top of page
  • Yeşim Ateşçi Keleş

Gelin yeni yıla beraber, kendimize nazik olarak ve kendimizi çok severek girelim.


Yeni yıla girerken ve geçen yıla geri dönüp baktığımızda ülke olarak, hatta dünya olarak, kendimize çok farklı duygusal ve ekonomik geçişler yaşatan olaylar yaşadık. Özellikle ülkemizde yaşanan terör olayları ve kaybettiğimiz onca yurttaşımız bize tarifi olmayan acılar yaşattı. Güvenliğimizi ve yaşamımızı sorgulamamıza neden oldu. Yılın başından beri birçok ünlü sanatçıyı kaybettik, binlerce insan işlerinden oldu, tutuklandı, özgürlükler kısıtlandı. Yılın son iki haftasına girerken kendimizi ve yaşamımızı sorguladığımızda, ben ne yaptım dediğimizde ilk aklımıza gelen şeyler neler? Bulunduğumuz yerden memnun muyuz? Yapmak istediklerimizi yaptık mı? Bunları düşünürken kendinize kızarak değil de kendinizle dertleşir gibi ele alın.

Kendimi sorgularken, şu an bu dünyadan gitsem diye düşündüğümde bu hayatta gerçekleştirmek istediğim şeyleri yaptım mı diye düşünmeden kendimi alamadım. Ve cevabım “hayır henüz hepsini yapmadım” oldu. Sizin cevabınız nedir? Önce kendiniz için gerçekleştirmek istediğiniz şeyden sizi alıkoyan şey nedir? Ben en verimsiz anlarımda fark ettim ki mükemmel olmayı bekliyorum ve hala bazı korkular beni yapmak istediğim şeylerden uzaklaştırıyor.

Gelin yeni yıla beraber, farkındalıklarımızı yükselterek, kendimize nazik olarak ve kendimizi çok çok severek girelim. Öncelikle 2016 yılında neler başardık, bunları hatırlayalım ve şükredelim. Kendimize kızdığımız anlar oldu mu? Bunlardan nasıl bir ders çıkardık? Çıkarmadıysanız da önemli değil, ama artık kendinize kızmayı bırakın ve kendinizi affedin. Yapmak isteyip de yapamadığınız şeyler nelerdi? Neleri farklı yapabilirdiniz? Yaşadığınız ülkenin durumundan memnun değilseniz, siz ülkede insanlık adına neler yaptınız? Sadece şikayet mi ettiniz yoksa en basitinden bir yardım kuruluşuna üye olup toplum için bir şeyler yaptınız mı? Bunların üzerinde biraz düşünmenizi ve not almanızı rica edeceğim.

Belki de geçen yıla başlarken yapmak istediğiniz şeyleri şu an yapmak istemiyorsunuz ve bambaşka şeylere karşı heyecan duyuyorsunuz. Ne kadar harika! Yeni bir yıla, hayatımızın yeni bir bölümüne giriş yaparken, bir önceki yılı kısaca, kendimize nazikçe değerlendirdikten sonra yeni adımlar atmak için yenilenelim. Peki bunu nasıl mı yapabiliriz? Öncelikle kendinize alan yaratın. Evinizi ve çalışma alanınızı gözden geçirin, genellikle dağınıklarımız aklımızın da dağınıklığını yansıtır. Bir süre sonra da kısır bir döngüye girer, ev ya da iş yerimiz dağınık oldukça enerjimiz düşer. Uzun zamanda dağıttığınız evi bir günde toplamak tabii ki güç ama, her gün her bir odaya yarım saat bile ayırsak mucizeler yaratabiliriz. Fazla eşyalarınızı bağışlayın ve çöplerinizi atın. Temizlik konusunda genel anlamda tembelseniz banyo ve mutfak lavobasını her gün parlak ve temiz tuttuğunuzda oradan yayılacak enerjiye inanamayacaksınız, bir deneyin.

Yeni yılda neler gerçekleştirmek istiyorsunuz, bir listesini çıkarın. Bunları gerçekleştirmek için niyet edin öncelikle. İstekleriniz için nasıl adımlar atmayı düşünüyorsunuz? Yapmak istedikleriniz için adım atarken, kendinizi mutlu etmek için neler yapıyor olacaksınız? Kendinizi nasıl besleyeceksiniz? Unutmayın, hepimizin yapmak istediği, ulaşmak istediği birçok hedef var, ama mutluluk o hedefe ulaştığınızda gelmeyecek, mutluluk size bugün gelmeli. Siz, mutluluğu hayat yolculuğunuzda içine bindiğiniz bir araç olarak görmelisiniz. Her gün kendinizi mutlu etmek, kendinizi biraz daha sevmek için kendinize vakit ayırın. Her gün mutlaka sevdiğiniz en az bir şey yapın. Ruhunuzu ve bedeninizi sizi en mutlu edecek şekilde besleyin.

Gitmek istediğiniz hedef için mutlaka her gün bir zaman ayırın, bu çok önemli. Piyango bileti almazsak yılbaşı ikramiyesini kazanamadığımız gibi varmak istediğimiz hedef için her gün adım atmazsak ve yaratıcılığımızı beslemezsek ulaşmak istediğimiz hedefe biraz daha zor ulaşırız. Bu adımlar neler olabilir diye düşünün. Harika bir başlangıca niyet edin. Düşe kalka da geçse, hatalar da yapsak kendimizi sevmekten ve mutlu olduğumuz şeyleri yapmaktan asla vazgeçmeyeceğimiz bir yıl olsun.

Hepinizi çok seviyorum <3

Yeni yıla girerken kendinizi olduğunuz gibi sevmeye yardımcı olacak, kızgınlık ve kırgınlıkları affedeceğiniz “Kendini Sevme Sanatı” eğitimleri için bana info@yesimatesci.com adresinden ulaşın.

93 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page