top of page
  • Yeşim Ateşçi Keleş

Motivasyon değil size kalbimi sunuyorum


Kendini Sevme Sanatı başlığı altında verdiğim eğitimi sizlere biraz olsun açıklamak istiyorum. Bu çalışmada motivasyon değil, size kalbimi sunuyorum. Kendi içsel ve öz sevgi yolculuğumda hem kendi geliştirdiğim yöntemlerle ve araştırmalarımla, hem de eğitimlerle edindiğim pratikleri sizinle paylaşıyorum.

Merak edenlere biraz kendimden bahsedeyim. Ben Yeşim Ateşçi Keleş. Hayatımı yaş sınırlaması olmadan yaşasam da merak edenler için 1978 Melbourne, Avustralya doğumluyum. Hayatımın yarısını Avustralya’da yarısını da Türkiye’de geçirdim. Bazen tam bir su katılmamış “Aussie” bazen de “Çılgın bir Türk” oldum. Çocukluğumdan beri çok hassas bir yapıya sahiptim. Şimdilerde bu hassasiyetimi kendimde bir süper güç olarak görsem de, hem çocukluğumda hem de ilerleyen yaşamımda bu hassaslığımdan dolayı hem psikolojik, hem fiziksel pek çok zorluklar yaşadım.

Toplum önünde konuşamama, küçük yaşta saç dökülmesi, zona, kronik bronşit, 34 yaşına kadar süren sivilce sorunu… Yetişkinlikte ise, migren, boyun fıtığı ve mide rahatsızlıkları yaşadığım rahatsızlıklar arasındaydı. Yıllar içinde yavaş yavaş farkına vardığım gerçek ise şu oldu: Duygusal olarak yaşadığım ve etkilendiğim her olayda bedenim de etkilenmekte ve zihinle doğru orantılı tepkiler vermekteydi. Lousie Hay ile “Kendini Sevme” kavramıyla yirmili yaşlarımda tanışmış olsam da, bunu hayata geçirmem uzun yıllar aldı. 2011 yılında hayatımın kökten değiştiğinin ayırdına varmam ile aslında çocukluğumdan beri farkında olmadan zaman zaman uygulamaya çalıştığım, düşünce gücü, meditasyon, pozitif düşünce gibi belli pratikleri kendimi sevme kavramı ile birleştirerek pek çok araştırma yapmaya ve eğitim almaya başladım.

Kendimi sevmeyi hayata geçirmeye devam ettikçe hayatımın değiştiğini ve tüm rahatsızlıklarımdan kurtulduğumu fark ettim. Rahatsızlıklardan kurtulmanın yanı sıra, hayatta beni neler mutlu ediyor bunları keşfettim, kendimi daha da iyi hissettim ve mutluluğu daha saf bir şekilde yaşamaya başladım. Hayatın amacının aslında mutlu olmak olduğunu anladım. Hayatta mutlu olmak için evlenmek, iyi bir işe girmek, çocuk yapmak gibi şeyler beklemem gerekmediğini, mutluluğu ve sevgiyi kendi içimde yaratabildiğimi gördüm.

Hayatta ne yaşarsam yaşayayım, her düştüğümde yumuşak bir zemin oluşturacak pratiklerim vardı. Üç yıl önce yaşam koçluğu eğitimi aldım ve bunu takip eden yılda da kurumsal hayattan ayrıldım. Araştırmalarımı derinleştirerek yeni eğitimler aldım ve bu çok işime yarayan kendini sevme pratiklerini dünya ile paylaşmaya karar verdim. Öz sevgi için gerekli olan on adımı bir eğitimde derledim. Bu eğitimin adını da Kendini Sevme Sanatı koydum.

Kendini Sevme Sanatında size düşen pay ise, bire bir danışmanlık ve eğitim alarak içsel bir yolculuğa çıkmak... Her bir adımda kendi seçeceğiniz pratiklerle, kendi sanat eserinizi inşa edeceksiniz. Hayatta yapmak istediğiniz şey nedir: iş değiştirmek, hayatınızdaki stresi azaltmak, yeni bir düzene alışmak, ilişki sorunları, kilo vermek... hatta ne yapmak istediğinizi bile bilmiyor olabilirsiniz. Kendinizi sevmekle, içinizde başlayacak öz sevgi devrimi hayatınıza yansıyacaktır. Bunu çok iyi biliyorum çünkü ben her şeyi kafaya takan, çok kırılgan, hassas, yeniliklerden korkan, ilişkilerinde sürekli aynı sorunları yaşayan ve birçok rahatsızlığı olan bir insanken kendi öz sevgi devrimim ile bedenimi, ruhumu, zihnimi ve yaşadığım alanı koşulsuz sevgi ile doldurdum. Bu sayede yaşamak istediğim hayatı yaşıyorum ve evet sana bu cümlelerle dokunabiliyorum.

Sen de kendi içindeki öz sevgi devrimini ateşlemek istiyorsan bana katıl ve beraber en güzel sanat eserini inşa edelim. Kendini Sevme Sanatı online eğitimlerine katılmak istiyorsan ücretsiz ilk görüşme için bana mesaj atabilir ya da info@yesimatesci.com adresinden bana ulaşabilirsin. Sana motivasyon değil, kalbimi sunuyorum. Kalbim açık, koşulsuz sevgi ile seni bekliyor olacağım.

Seni seviyorum, kendini sev.

Aldığım eğitimler, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde Rus Dili ve Edebiyatı Lisansı, Puşkin Enstitüsü Sertifikası, Avustralya’da Marketing Yüksek Lisans, ID Coaching Yaşam Koçluğu, Avustralya Meditasyon Birliği Meditasyon Eğitimi, The Art of Manifestation - Gabrielle Bernstein, The Deep Truth Webinar – Gregg Braden, Assertiveness for Earth Angels – Doreen Virtue, Ateşi Canlandırma ve Eril ve Dişil’in Buluşması; Karanlığın Bilgeliği İnzivası – Wild Women Academy (Didem Çivici), Wellness Workshop – Kris Carr, Zihin ve Akıl Haritaları ve Hafıza Tekniği Eğitimi - Dr. Selma Şarda Danışmanlık Merkezi, Almanya, İsviçre ve İspanya’da sayısız profesyonel cilt ve vücut bakımları ve masajları eğitimleri.

Size sunabildiğim eğitimler: Kendini Sevme Sanatı Eğitimi, Aborjin Meditasyonu, Affetme Çalışmaları, çocuklar için Kendini Seven Çocuklar Atölyesi, Yaşam Koçluğu, Ekspat Koçluğu ve Zihin ve Akıl Haritaları ve Hafıza Tekniği Eğitimi.

Tüm Eğitimler ve koçluklar hem İngilizce hem de Türkçe olarak verilmektedir.

www.yesimatesci.com

246 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page