top of page
  • Yeşim Ateşçi Keleş

Sosyal medya ile hayallerin gerçeklerden uzaklaşması


Geçen gün instagram hikayemde bir bulaşık paylaşımı yaptım. Sabah ritüealimi paylaşırken bir de bayram sabahı bulaşığı diye bir resim koydum. Bunu neden post ettiğimi size anlatmak istiyorum.

Hepimiz pek çok instagram ve facebook hesabı takip ediyoruz ve hepsinde mükemmel olan hayatlar sergileniyor. Filtrelenmiş fotoğraflar, tatil, eğlence, spor, yoga ve yemek fotoğraflarını ve hikayelerini hayranlıkla takip ediyoruz.

Çok azında yaşanan acılar, alınan kilolar ya da yapılması gereken ve sıkıcı görünen işler var. Böyle olunca da gerçek hayattan uzaklaşılıyor diye düşünüyorum. Gerçek hayattan uzak göründükçe herşey bir o kadar da imkansız görünüyor. Yani yapmak istediklerimiz, hayran olduklarımız, hayallerimiz bize imkansız görünüyor.

Kendini Sevme Sanatı görüşmelerimde danışanlarımın ilk görüşmelerde en çok gösterdikleri direnç "zamanım yok" oluyor. Sevdiğim çok şey var ama iş, ama çocuklar, ama sorumluluklar... Zamansızlıklara bahaneler ekleniyor.

Aslında yaptığımız her şeyi hem aşkla yapabilir hem de pek çok şeye vakit ayırabiliriz.

Size bir şey söyleyim mi?

Benim mükemmel bir hayatım yok. Her günüm güllük gülistanlık değil. Ama hayatımda o an her ne oluyorsa her şeyi aşkla yapmak içim kalbimi açıyorum, herkese aşkla bakmak için kalbimi açıyorum, aynada gördüğüm kadının her anını aşkla yaşaması için nefes alıyorum çünkü daha azına razı olmaya niyetim yok!

Her karanlık anımın içinde yavaşlayıp hissediyorum. Nefes alıyorum, yaşıyorum ve kendimi seviyorum. Hayallerimi gerçekleştirmeye yönelik adımlar atmak için her gün çabalıyorum, bir kalbe daha dokunabilmek için kendime inanmaya devam ediyorum.

Sen de hayatta her ne yapmak istiyorsan imkansız değil, bir niyetine, bir adımına ve aşk yaşamaya hazır olmana bakar!

Günün aşk olsun 💜

Seni seviyorum, kendini sev 😘 Kendini Sevme Sanatı görüşmeleri için bana mesaj atabilir ya da info@yesimatesci adresinden bana ulaşabilirsin.

www.yesimatesci.com

28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page